Maak je uitvaart uniek met een bijzondere locatie

De locatie speelt een grote rol bij een uitvaart. De meest gekozen locaties zijn nog steeds de kerk of het crematorium, maar er is ook zoveel meer mogelijk op dit gebied. Kies bijvoorbeeld voor een bijzondere locatie die de overledene karakteriseert dan wel veel voor hem of haar betekende. We vertellen er alles over in dit artikel.

Mogelijkheden en kosten

De locatiekeuze van een uitvaart vormt voor de nabestaanden een essentieel onderdeel van de uitvaart. Het heeft veel invloed op de sfeer en het verloop van de dag. Een kerkdienst geeft bijvoorbeeld een traditionele sfeer. Een uitvaart in de natuur wordt als rustig en kalm ervaren. Ook kunnen de kosten invloed hebben op de keuze voor een uitvaartlocatie. Daarom is het belangrijk om de mogelijkheden van de diverse uitvaartlocaties vooraf te bespreken.

In de natuur

Wanneer de buitenlucht en het buitenleven passend zijn bij de dierbare, zijn er verschillende mogelijkheden in de natuur. Zo kan de dienst bijvoorbeeld worden gegeven in het bos, in eigen tuin of in een park waar ook eventueel gelegenheden zijn om binnen te zitten. De dag kan worden afgesloten in een paviljoen of een boshut, onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een natuurbegraafplaats. De eeuwige rust en pracht van de natuur maken het dat deze optie mooi aansluit bij een uitvaart. Wel dient rekening te worden gehouden met eventuele nadelige weersinvloeden.

Theater

Een theater komt normaliter tot leven met muziek, toneel en dans, dat diepe emoties oproept. Opmerkelijk genoeg kan deze ruimte ook fungeren als een betekenisvolle locatie voor het afscheid nemen van dierbaren. Voor fervente theaterliefhebbers biedt het theater een passende gelegenheid om symbolisch iemands laatste voorstelling te realiseren. Er is tevens ruimte voor catering op locatie.

Horecagelegenheid

Een horecagelegenheid kan eveneens een rol spelen tijdens de uitvaart. Het afscheidsmoment kan plaatsvinden in een horecagelegenheid en daarna zal de rouwstoet zich naar de begraafplaats of het crematorium begeven. Vaak fungeert het café echter als een locatie waar mensen na de dienst samenkomen. Hier is er ruimte om gezamenlijk te proosten op het leven van de overledene. In combinatie met iemands favoriete drankje wordt de uitvaart op deze manier bijzonder persoonlijk. Niet alle horecalocaties staan een afscheidsmoment met de overledene toe. Wij helpen met het zoeken naar de geschikte locatie.

Op eigen grond

Een persoonlijke locatie hoeft niet ver van huis te zijn. Een uitvaart kan bijvoorbeeld ook plaatsvinden in eigen tuin of huis. Meestal zijn dit dan uitvaarten met een relatief beperkt aantal genodigden. Natuurlijk dient deze locatie dan wel afgestemd te zijn op de hoeveelheid genodigden. Deze wijze van afscheid nemen in een eigen omgeving wordt als zeer intiem ervaren.

Is de locatie mogelijk?

Al met al is bij het organiseren van een uitvaart de keuze voor een bijzondere locatie een waardevolle manier om een uniek afscheid te organiseren. Of het nu gaat om een theater of een natuurlijke omgeving, een geliefd café of zelfs de eigen vertrouwde grond, elke keuze draagt bij aan de sfeer en betekenis van een persoonlijk afscheid. Door te kiezen voor een speciale locatie, creëren we een gedenkwaardige ervaring waarin we eer betuigen aan het leven van de overledene. Wil je weten of je bedachte unieke locatie mogelijk is? Of heb je advies nodig? Bij Brummense Uitvaartzorg staan we voor je klaar.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.