Het wensenboekje, waarom eigenlijk?

Gelukkig zijn we niet dagelijks bezig met hoe we onze uitvaart zouden willen hebben. Maar toch, met het ouder worden zal deze gedachte onvermijdelijk passeren. In dit artikel willen wij je uitleggen waarom het vastleggen van je uitvaartwensen in een wensenboekje, ook wel een wilsbeschikking genoemd, van belang kan zijn.

Praktische voordelen

Allereerst zijn er verschillende praktische voordelen verbonden aan het vastleggen van je uitvaartwensen. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor begraven of cremeren, wie er een rouwkaart ontvangt, waar het afscheid plaatsvindt en op welke wijze. Ook inzicht in de kosten en dekking van je uitvaartverzekering zijn belangrijke zaken om vooraf in te vullen en te kennen.

Zo wil ik het hebben

Het vastleggen van je wensen geeft jezelf rust, wetende dat alles wordt geregeld zoals je het wenst. Daarnaast biedt een wensenboekje houvast aan je kinderen en andere nabestaanden. Door je wensen vast te leggen, voorkom je voor hen de lastige taak om te raden hoe jij je uitvaart zou hebben gewild, vooral in het geval van onderlinge meningsverschillen in de familie.

Goed geregeld

Het leven gaat voort en je gedachten en voorkeuren kunnen in de loop der tijd veranderen. Het is daarom essentieel om je wensen en adressenlijst bij te werken en ze te bewaren bij je verzekeringspapieren op een makkelijk vindbare plaats.

Wij helpen je graag

Dit zijn belangrijke overwegingen waarover je kunt nadenken en praten, zowel met je kinderen als met andere dierbaren. Je kunt ook onafhankelijk terecht bij onze uitvaartmensen bij Brummense Uitvaartzorg. We staan klaar om je te helpen bij het invullen van je wensen en kunnen indien nodig jouw uitvaartverzekeringspolissen bekijken, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Het is geruststellend om te weten dat alles is besproken en vastgelegd. Dit geeft niet alleen rust voor jou, maar ook houvast voor degenen die achterblijven.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.