Alles over… de rol van muziek bij een uitvaart

In het leven van veel mensen speelt muziek een grote rol. Muziek kan uiting geven aan een vrolijke stemming, maar ook troosten in moeilijke momenten. Het kan gevoelens uitdrukken waarbij woorden tekortschieten. Het is dan ook begrijpelijk dat, wanneer je nadenkt over je wensen rond jouw eigen uitvaart, muziek daar een onderdeel van is.

Ieder een eigen smaak

Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren voor genres of artiesten. Waar de één houdt van klassiek, heeft de ander een voorkeur voor pop, rock, jazz, blues of een van de vele andere genres die er zijn. Omdat de eigen voorkeur in muziek iets heel persoonlijks is, kan het een goed idee zijn om een paar van je eigen favoriete stukken te laten horen tijdens het afscheid. Je kunt, door de tekst, een boodschap meegeven, zoals troost voor de nabestaanden of de wens om de ‘dag te plukken’.

Live-muziek

Bij uitvaarten zijn er geen regels rondom de muziek. Alles is dus mogelijk. In plaats van afgespeelde muziek kun je ook een band of solist laten optreden. Of een familielid kan iets ten gehore brengen. Het kan dan niet alleen gaan om instrumentale nummers. Ook kun je iemand nummers laten zingen. Zit je in een koor? Dan zou het een idee kunnen zijn om de overige koorleden na je overlijden te laten zingen. Er zijn ook muziekgroepen die gespecialiseerd zijn in het optreden tijdens uitvaarten. Eventueel kan ervoor gekozen worden om de aanwezigen te laten meezingen. Of je laat een DJ de muziek verzorgen tijdens de bijeenkomst. Hij of zij kan de juiste nummers in de door jou gekozen volgorde laten horen.

Alles is mogelijk

Het laten horen van muziek is ook niet gebonden aan een binnenlocatie. Het is dus ook mogelijk om muziek te laten horen aan het graf. Het advies is duidelijk: het maakt niet uit wat je wil laten horen, in welke vorm je het wil laten horen en op welke plek je het wil laten horen. Daar kun je van tevoren over nadenken. Let er wel op dat de geldende regels in acht worden gehouden rond auteursrechten en het afspelen van nummers buiten de huiselijke kring.

Meedenken en faciliteren

Wij ondersteunen bij alle wensen rondom de muziek bij een uitvaart, door met je mee te denken en door ervoor te zorgen dat tijdens de uitvaart alles vlekkeloos verloopt.

Contact

Wil jij je laatste wensen vastleggen? Neem dan gerust contact op. De uitvaartverzorgers van Brummense Uitvaartzorg denken graag met je mee.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.