Een mooi afscheid hoeft niet duur te zijn

De dood. We denken er het liefst zo min mogelijk over na. Maar er komt onherroepelijk een tijd dat uw levenseinde zich aankondigt. Daarom is het toch goed wanneer u zich er vooraf eens in verdiept. Wat zijn uw wensen? En wat zijn daar de kosten eigenlijk van?

Wat kost het?

Er wordt vaak aangenomen dat een uitvaart hoge kosten met zich meebrengt. Soms is dat inderdaad het geval, maar dat hangt helemaal af van de wensen van de overledene of zijn of haar nabestaanden. Natuurlijk is er een aantal basiskosten waarmee u te maken krijgt, maar verder kunt u het zo duur maken als u zelf wilt.

Betaalbare alternatieven

Want ook als er weinig geld is, kunnen wij van de Brummense Uitvaartzorg een goed afscheid verzorgen. Samen kijken we naar de kosten. Waar het om draait, is dat het een uitvaart wordt die voor u en uw dierbaren goed voelt. En misschien is goedkoper dan zelfs wel mooier. Er hoeft niet met alle geweld veel pracht en praal omheen geregeld worden. Het gaat om het ophalen van warme herinneringen en dat kan zelfs klein en intiem. Daarvoor hebben we heel betaalbare alternatieven.

Voorregeling

Wellicht bent u ervan op de hoogte dat u uw laatste wensen kunt vastleggen, maar hebt u ook al van ‘voorregeling’ gehoord? Dat is iets gedetailleerder dan uw laatste wensen. Tot aan de rouwkaart aan toe kan alles al worden voorbereid. Het enige wat rest is om te zijner tijd de datum toe te voegen. Dat doen we kosteloos voor u. Bij u thuis of op het uitvaartcentrum.

Verzorging en opbaring

Normaal gesproken zorgen wij voor de verzorging van de overledene, maar dit mag ook door familie of naasten gedaan worden. Ook kan de overledene thuis opgebaard worden. Ook hierin kunnen namelijk de nodige kosten bespaard worden. Wij kunnen u hierin adviseren.

Uitvaartlocatie

Er kan natuurlijk een ruimte worden afgehuurd voor de afscheidsdienst, maar wellicht kan dit ook ergens anders plaatsvinden. Wellicht heeft u of iemand in uw familie de beschikking over een schuur of een grote tuin waar de laatste momenten met elkaar gedeeld kunnen worden.

Kist en bloemen

Een eenvoudige houten kist kost al snel een paar honderd euro. Maar wist u dat er ook heel betaalbare kisten van karton te koop zijn? Deze kisten zijn bovendien een duurzame optie. In plaats van een rouwboeket kunt u iedereen vragen om een bloem mee te brengen die in een speciaal daarvoor aangebrachte bloemenband rond de kist kan worden gestoken, als een laatste omhelzing.

Rouwvervoer

Het rouwvervoer kan natuurlijk groots en meeslepend met een koets die wordt voorgetrokken door een vierspan witte paarden, maar de overledene kan ook met een loopkoets of een rouwfiets naar de laatste rustplaats worden vervoerd. Vooral wanneer er een niet al te grote afstand hoeft te worden afgelegd.

Regel uw eigen catering

Wilt u na afloop van de begrafenis of crematie nog de gelegenheid geven om na te praten met genodigden, dan kan dit ook gewoon bij iemand thuis plaatsvinden. Aan koffie en (zelfgebakken) cake bent u minder geld kwijt dan wanneer catering moet worden ingeschakeld.

Wij denken graag met u mee

Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken waarop bespaard kan worden. Wij denken daarin graag met u mee. Want waarom het gaat, is dat het een warm en mooi afscheid wordt. Een afscheid dat past bij de overledene. Wacht niet totdat u voor een voldongen feit komt te staan, maar neem gewoon eens contact met ons op, zodat we u verder kunnen informeren.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.