De keuzemogelijkheden rondom een begrafenis

Op het moment dat u bericht krijgt dat u een dierbare bent verloren, schieten allerlei scenario’s u door het hoofd. Hoe moet het nu verder? Wat moet er allemaal geregeld worden? Het regelen van een begrafenis is een heel intense, en vaak mooie periode. Naast dat u en uw geliefden aan het rouwen zijn, zal er ook een begrafenis gaan plaatsvinden. Een uitvaartonderneming ondersteunt u en uw dierbaren in deze tijd.

Locaties voor een begrafenis

Soms is het al bekend wat de wensen van de overledene waren voor de uitvaart. Maar er zijn ook genoeg gevallen waarbij het overlijden volkomen plotseling komt en dan is het aan u en de andere nabestaanden om een passend afscheid te organiseren. Omdat de dood iets is wat zich niet laat plannen, is het belangrijk om er tijdig over te praten. Maak de dood en de uitvaartwensen bespreekbaar. Zo weet u wat uw dierbaren belangrijk vinden en andersom.

Persoonlijke begrafenis

Om een zo mooi mogelijk afscheid te kunnen creëren, kunt u allerlei keuzes maken. Sommige families voelen het meest voor een traditionele inrichting van de dag. Denk bijvoorbeeld aan een herdenkingsdienst in de kerk of in het uitvaartcentrum, waar er een aantal sprekers zijn en eventueel muziek ten gehore wordt gebracht. Om dit in goede banen te leiden, helpt de uitvaartondernemer bij het contact leggen met locaties, contactpersonen en het vastleggen van een draaiboek.

Alternatieve uitvaartlocatie

Een uitvaart kan ook op een andere wijze ingericht worden. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor de uitvaartlocatie. De laatste jaren wordt er steeds vaker voor een alternatieve uitvaartlocatie gekozen. Bijvoorbeeld in een museum waar de overledene graag heen ging, of in de sporthal van zijn of haar favoriete sportvereniging. Dit geeft de uitvaart een geheel eigen karakter en u kunt er de persoonlijkheid of interesses van de overledene in terugzien. Hierbij is het belangrijk dat er tijdig contact wordt gezocht met de desbetreffende locatie.

Eigen invulling dienst

Ook de dienst kan traditioneel of juist heel vrij zijn. Wilt u vaste sprekers aanwijzen die iets vertellen, of wilt u alle dierbaren die iets te delen hebben de mogelijkheid geven om te spreken? Ook rondom de muziek die gespeeld wordt, kunnen bepaalde afspraken worden gemaakt. Doordat de mogelijkheden zo divers zijn, kan het lastig zijn om knopen door te hakken. In het gesprek en door het geven van suggesties kan de uitvaartverzorger daarbij helpen. Zodat jullie als nabestaanden een warme, waardevolle herinnering overhouden aan deze speciale dag.

Een toost, of samen borrelen?

Voor de één is een kop koffie en wat lekkers te eten voldoende om de uitvaart mee af te sluiten. Maar ook hierin zijn verschillende keuzes te maken. Kiezen jullie voor een toost, of willen jullie liever niet dat er alcohol geschonken wordt? Ook de plek waar nagepraat wordt kan speciaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan iemands favoriete restaurant waar diens favoriete lekkernij wordt geserveerd.

U bent niet alleen

Hoe de uitvaart er exact uit zal komen te zien, ligt voor het grootste deel in handen van de nabestaanden. Zeker wanneer uw geliefde geen wensen vastgelegd heeft. Het kan lastig zijn om in deze ingewikkelde tijd alle zaken in de gaten te houden. Om u zoveel mogelijk rust in het proces te bieden, ondersteunen wij van Brummense Uitvaartzorg u graag. Neem gerust contact op voor meer informatie of vragen rondom uitvaarten.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.